Elektronische Drums

De laatste jaren, zijn digitale drums populairder dan ooit. Dat is vooral te wijten aan het feit dat een digitaal drumstel u de mogelijkheid biedt om te kunnen spelen waar en wanneer u dat zelf wil.

Elektronische drums kwamen voor het eerst prominent aan bod in de New Wave muziekscene tijdens de jaren 80. Sedertdien, heeft de digitale technologie het moderne drummen getransformeerd, en de voordelen zijn aanzienlijk. Daarbovenop, is het speelgevoel tijdens het drummen geëvolueerd naar een meer natuurgetrouwe, authentieke ervaring.

De muzikale veelzijdigheid, het gebruiksgemak, de compacte afmetingen en de algemene draagbaarheid zijn uiteraard dan ook heel sterke troeven.

Het basis principe van een elektronische drum is eigenlijk niet zo complex.
Alles begint bij de rubber drum pads, onder ieder drum pad is een sensor bevestigd. Wanneer er op het drum pad wordt geslagen, geeft de sensor een elektronisch signaal door aan de klank module. De klank module vertaald dat signaal naar een bepaald geluid, afhankelijk van de mogelijkheden van de module kan dat een drum, een cimbaal, of eender welk geluid zijn. De module zal tevens ook de snelheid en de kracht van een slag omzetten naar een dynamische waarde, om zo een zachtere of luidere articulatie aan de klank toe te voegen.

Sommige digitale drum- en cimbaal pads hebben twee of drie sensoren onderaan. Dit maakt het mogelijk voor één enkel pad om meerdere klanken te produceren, zodat bijvoorbeeld een snare pad tegelijkertijd een snaredrum klank en een rimshot klank kan produceren.

Of het nu gaat om triggers toe te voegen aan uw bestaande kit, of uw akoestisch drumstel in zijn totaliteit te vervangen, wij bieden u een overvloed aan digitale opties om uit te kiezen.