De eerste Mapex Black Panther Design Lab kits in België

Het Design Lab is een groep van artiesten, ingenieurs en designers die de kern vormen van deze nieuwe unieke en professionele instrumenten. Door verschillende inzichten samen te voegen is de nieuwe revolutionaire ‘Concept Hybrid’ formule tot stand gekomen. Het Design Lab is er in geslaagd om een unieke sound te creëren, in combinatie met tal van nieuwe features.

Concept Hybrid
De Concept Hybrid formule is de theorie achter het gebruiken van verschillende combinaties en factoren, die leiden tot een verschillende eindresultaat. De combinatie van verschillende houtsoorten, bearing edges, hoops, reinforcement rings, lug design, snare wires, drumvellen en zelfs de shell finishes hebben allen effect hebben op de performance en het karakter van de ketel. Door deze ‘Sound First’ aanpak werd een nieuw concept tot leven gebracht.

SAS Sonic Effect Scale
De Black Panther Design Lab maakt het drummers nu mogelijk om hun drumstel aan te passen op basis van de SAS Sonic Effect Scale, volledig ontworpen door Mapex. Door middel van het selecteren van een finish, hoops en hardware kan elke drummer zijn drumstel optimaal samenstellen voor hetgeen hij/zij dit wil gebruiken. Een eigen sound creëren is via dit systeem dus echt mogelijk.

Preconfigured Shellsets
De Design Lab drumstellen zijn beschikbaar in vooraf geconfigureerde shellsets, waaronder de Versatus en de Cherry bomb. Deze shellsets zijn verkrijgbaar in 7 verschillende finishes, met elk hun eigen mate van invloed op de klank.

Ontdek nu waarom deze drums zich echt onderscheiden van alle anderen…

SAS Attenuating Floor Tom Leg

Dit stukje vakmanschap zorgt ervoor dat er geen externe demping of muffling meer nodig is voor je floortoms. Hoe rechter het pad van de floortom naar de grond, hoe groter het verlies van geluid. Door aanpassing van de floortom poten kunnen we de resonantie van de tom beïnvloeden en regelen. Elke hoek is mogelijk, zelfs meer dan 90°. Met de nieuwe SAS floortom poten kan vanaf nu in real-time de sustain van je toms aangepast worden.

Auxilary Drum

Een ander uniek concept van het Design Lab is de nieuwe Auxilary drum. Deze 3-in-1 shell opent een nieuwe wereld in de multi-inzetbaarheid van 1 tom. De Aux Drum is gemaakt om te dienen als kleine bassdrum, een gong drum en een floortom. Dit alles in 1 gemakkelijk en fantastische klinkende shell!

Magnetic Adjustment Tom Suspension

Revolutionair… Dat is het enige woord om deze nieuwe Tomholder mee te beschrijven. Dit systeem is een gloednieuwe manier om een tom te bevestigen, alsook om de toon van de tom te beïnvloeden.
Dit systeem geeft ons de mogelijkheid om de toonduur en de feel optimaal te personaliseren. Het resultaat is een fantastische sound en feel met vrij vibratie tot in het oneindige.

Ontdek nu de Design Lab Shellsets en Snares in onze webshop:

Of kom langs in onze winkel om deze pareltjes met eigen ogen en oren te ontdekken…