Wat maakt de Pearl Export het ultieme drumstel voor beginnende drummers?

Een professionele sound en kwaliteit voor een betaalbare prijs, dat is de Pearl Export.

Dat menig drummer de Pearl Export drumstellen kent, zal vast niemand verbazen. De Pearl Export sets werden in de jaren 80 op de kaart gezet, gezien het feit dat dit oerdegelijke drumstellen waren die beschikbaar waren voor iedereen. De Pearl Export werd op korte tijd één van de beste verkochte drumstellen wereldwijd. Zelfs vandaag staat de Pearl Export nog bij de hoogst aangeschreven drumstellen van het moment.

Enkele jaren geleden werd besloten dat het tijd was om de Pearl Export aan te passen aan de moderne tijd. Dit met tal van vernieuwende features, die nogmaals bewijzen dat Pearl niet stil blijft zitten.

Onder andere de nieuwe shell constructie is een van de grootste wijzigingen die werd toegepast op deze sets. De Pearl Export is nu voorzien van een 6-laagse shell met hoge kwaliteit populierenhout, in combinatie met Aziatisch mahoniehout. Het is echter niet de eerste keer dat Pearl verschillende houtsoorten met elkaar combineert, dit principe wordt al langere tijd toegepast in de Reference en Reference Pure series. Het feit dat Pearl deze techniek nu ook gebruikt in de meer betaalbare kits is echt een groot pluspunt. De combinatie van deze houtsoorten zorgt voor een mooi ronde en warme klank, geschikt voor elk genre. En dat nu uitzonderlijk in een aangename prijsklasse.

Verder wordt de Pearl Export compleet gemaakt met het Pearl 830-series hardwarepakket. Dit pakket bestaande uit sterke dubbelbenige hardware, zorgt ervoor dat men deze set ook zonder problemen kan gebruiken bij repetities, optredens, enz. Afronden doen we met het bijgeleverde Sabian SBR cymbalenpakket. Deze cymbalen hebben een heel fijne en volle klank. Perfect om gedurende lange tijd op te spelen en te blijven spelen.

De Pearl Export kits zijn verkrijgbaar in 5 verschillende configuraties, op maat van de drummer of drumster.
Het oog wil uiteraard ook wat en daarom is de Pearl Export verkrijgbaar in 5 schitterende kleuren.

Drums Only heeft alle configuraties en kleuren zeer snel leverbaar, neem alvast een kijkje in onze webshop